Vissza a kezdő oldalra
Ének-Zene-Kultúra
Gimnázium, szakközép- és szakiskola 9.-10. osztályos tankönyve, amely a Kulcs a muzsikához és az Énektár tankönyvekre épülő egykötetes változat.
200l szeptemberében hazánkban először a szakközép- és szakiskolákban a kötelező órák keretében helyet kapott az ének-zene. A tankönyvcsaládhoz kapcsolódva, a szakiskolák speciális helyzetét, lehetőségeit figyelembe véve, a kerettanterv előírásaira építve kívánja segíteni az Ének-Zene-Kultúra a zeneközpontú művészetesztétikai nevelést. A Kulcs a muzsikához tankönyvcsalád taneszközei, valamennyi használható ehhez a tankönyvhöz is. A hozzá tartozó Tanmenet könnyen kezelhető hivatkozásokat ad. Ha néhány tanuló az ált. iskolából hozta magával az alapkönyvet (KC-0001 ), az osztályban az Ének-Zene-Kultúrával együtt oldalszám egyeztetéssel tovább használható.
A tankönyvben lévő kék mezőben a CD-n elhangzó zenei példák és azok ismertető szövege, a fehér mezőben a kiegészítő kultúrtörténeti háttér eseményei, képzőművészeti alkotások, kortársak, stb. találhatók.
A tankönyvben lévő valamennyi zenei példa megszólal a CD-sorozaton. A forrást a zeneművet jelző sor végén jelöltük. (Pl. 3-s CD 14-es track = CD 3/14)
A zenei példák mellett *-al jelöltük a témához kapcsolódó, a CD-sorról még meghallgatható hallgatható zeneműrészleteket.
Kódszáma: KC-0009
BÍRÁLT, TANKÖNYVJEGYZÉKEN SZEREPEL
 
Ön a 33958. látogatónk!